2020-12-06

ŠV. MIKALOJAUS VIEŠNAGĖ EGLIŠKĖSE

Nepabūgęs sudėtingos epidemiologinės situacijos ir įvesto visuotinio karantino į mūsų gimnaziją atvyko šv. Mikalojus iš Čenstakavos. Kunigas Rišard Umanski, Čenstakavos šv. Voicecho parapijos klebonas, ir patriotinė bendrija „Kresy“ nebe pirmus metus organizuoja vietos mokykloms ir darželiams kalėdinių dovanų dalybas. Deja, šiais metais bičiuliai iš Lenkijos negalėjo asmeniškai įteikti dovanų, bet jų gerumas ilgai viešės mūsų širdyse. Netikėta ir miela staigmena tapo dovanos vyresniųjų klasių mokiniams. Jie dovanėles atsiėmė saugiai pagal nustatytą grafiką.

Gruodžio 4 dieną pradinių klasių mokinius aplankė pats šv. Mikalojus ir pasakų veikėjai. Kiekviena klasė svečius pasitiko skirtingais būdais. Vieni deklamavo eilėraščius, kiti giedojo Kalėdų giesmes. Šios džiugios, nuotaikingos veiklos ir linksmų žaidimų metu vaikams buvo įteikti žaislai ir saldumynai. Darželinukai irgi dalyvavo kalėdinėje šventėje, kurios akimirkos, įamžintos nuotraukose, tikrai išliks jų atmintyje.

Mokinių, jų tėvų bei mokytojų vardu nuoširdžiai dėkojame geradariams už dosnumą, skirtą laiką ir atliktą milžinišką darbą. Telaimina Jus Dievas!

Dorota Beliavska, III G kl.