2021-09-03

VILNIAUS KALVARIJŲ KELIU

Rugsėjo 3 d. gimnazijos bendruomenė tradiciškai iškeliavo į piligriminį žygį. Kiekvienas su savo intencija širdyje, su malda ir giesmėmis ėjo Kryžiaus keliu.

Šiemet piligrimams vadovavo kunigas Piotr Marcin Strocen – mažesniųjų brolių konventualų (pranciškonų) ordino vienuolyno vadovas.. Prieš keletą metų tėvas Piotras mūsų gimnazijoje organizavo rekolekcijas. Prisimename jį kaip džiaugsmo ir optimizmo kupiną žmogų. Jis ėjo pirmą kartą Kryžiaus keliu Vilniaus Kalvarijoje, todėl nuoširdžiai žavėjosi peizažų grožiu.

Pakeliui sutikome Jo Eminenciją garbingą arkivyskupą pensininką Audrį Bačkį, vaikščiojantį po apylinkes. Mūsų gimnazijos bendruomenė visada prisimina Jo Eminencijos svarbias datas. Susitikimas su tokiu žmogumi suteikė piligrimams jėgų įveikti likusį Kryžiaus kelią.

Tradicinė piligriminės kelionės pabaiga buvo Šventosios Mišios šv. Kryžiaus Atradimo bažnyčioje, kurias aukojo kunigas Piotr Marcin Strocen. Piligrimai taip pat galėjo prieiti išpažities, kurios klausėsi kunigas Jan Kasiukevič. Nuoširdžiai dėkojame parapijos kunigui Ježiui Vitkovskiui už svetingumą.

Mokiniai ir mokytojai grįžo į savo namus kiek pavargę, bet dvasiškai nuraminti prieš naujuosius mokslo metus.

Aurelija Tomaševič, IVG klasės mokinė