2022-11-04

GIMNAZIJOS MOKYTOJŲ KONFERENCIJA „METODŲ MUGĖ“

         Lapkričio 3 d. mūsų gimnazijoje buvo organizuota mokytojų konferencija „Metodų mugė“, kurios tikslas – analizuoti mokytojų profesinio augimo raišką ir jų gerovę skatinančius veiksnius. Mokytojai ir administracija ne tik aptarė atnaujintas ir atnaujinamas bendrąsias programas, kalbėdami apie jų įgyvendinimo galimybes, bet ir dalijosi gerąja patirtimi.

Kalbėta apie skaitmeninio ugdymo turinio diegimą ir kompetencijų tobulinimą. Pristatyti STEAM mokymo(si) metodai, MozaBOOK ir ArcGis skaitmeninės priemonės, skatinama naudoti interaktyvius metodus pamokose ir kalbėta apie integruotų pamokų prasmę už gimnazijos ribų. Taip pat buvo diskutuota apie gabių vaikų ugdymą, orientuotą į socialinį bei emocinį patyrimą.

Konferencijos apibendrinimas ir refleksija – dirbtuvė „Rudens spalvos ir skoniai“ – vyko technologijų kabinete. Mokytojai sutiko, kad aktualūs visų dalyvių pranešimai suteikė naujų patirčių, įspūdžių, prasmingų bendravimo ir bendradarbiavimo akimirkų, o tradiciniai ir šiuolaikiniai mokymo(si) metodai – aktuali tema, skatinanti tobulėti.