2024-02-29

Vienas žmogus, vienas vandenynas, šimtmečio istorija…

„Mes esame šioje žemėje tik smėlio smiltelės kopose arba lašas vandenyne“- sakė Aurimas. Todėl savo gyvenimą reikia stengtis nugyventi kuo prasmingiau ir kuo įsimintiniau. Plaukimas per Atlantą yra kaip ir gyvenimas – svarbiausia niekada nepavargti irkluoti!

Vasario 28 dieną 8 klasės mokiniai kartu su lietuvių kalbos mokytojomis Agnieška Simaškiene ir Kristina Glavdeliene lankėsi kino teatre, kur žiūrėjo dokumentinį filmą „Irklais per Atlantą“. Mokiniai ne tik paminėjo 90-ąsias S. Dariaus ir S. Girėno skrydžio per Atlantą metines, bet ir susipažino su neįprasta istorija, jog tik drąsa ir užsispyrimas tai tikras raktas į sėkmę.

Mokiniai žiūrėdami dokumentinį filmą, stebėjo ne tik sportininko Aurimo Valujavičiaus išbandymus Atlanto vandenyne, bet ir visą jo psichologinį, fizinį pasiruošimą šiai kelionei. Tikras pasakojimas apie Aurimą Valujavičių, pirmąjį lietuvį, kuris niekieno nepadedamas leidosi į vieną didžiausių savo gyvenimo iššūkių – 8500 km kelionę per Atlantą irkline valtimi „Lituanica“ įkvėpė mokinius siekti savo užsibrėžtų tikslų. Jo kelionė pamokė, kiek reikia laiko, pastangų, pinigų, asmeninių savybių pasiekti savo tikslo, o sutikti Atlanto vandenyne išbandymai stiprina žmogų, daro jį laimingesniu ir labiau pasitikinčiu savimi žmogumi. Po filmo mokiniai atliko geografijos ir lietuvių kalbos užduotis.

Tikimės, kad tai mūsų mokiniams buvo pati geriausia pamoka, kaip atkakliai reikia siekti savo užsibrėžto tikslo!