2024-03-20

Projektas „SUPER CITIZEN” – pilietiškumo pamokos

Šiais mokslo metais IG ir IIG kl. mokiniai įsitraukė į projektą ,,SUPER CITIZEN“.

Projektas vykdomas ir finansuojamas British Council užsakymu, bendradarbiaujant su Lietuvos gen. Jono Žemaičio karo akademija.

Projekto tikslas – mokinių kritinio mąstymo demokratinėms vertybėms ugdymas  bei teikti įtraukiantį̨ pilietiškumo ir nacionalinio pasipriešinimo pamokų turinį tautinių mažumų̨ mokiniams.

Projektas “SUPER CITIZEN” – pilietiškumo pamokų žaidimo aplinkoje ciklas, kuris skirtas skatinti 8-12 klasių̨ mokinius įsitraukti ir aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime, kuris prasideda šeimoje, kaimynų, mokyklos, rajono, kaimo, miesto bendruomenėje ir, galiausiai, valstybėje.

Pilietiškumo pamokos žaidybinėje aplinkoje buvo skirtos aktyviems šiandieninių̨ pilietiškumo problemų̨, su kuriomis susiduria daugelis vakarų valstybių̨, tarp jų ir Lietuva, sprendimų paieškoms. Išveikinėdami bendradarbiavimo, informacijos paieškos, bendruomeniškumo, dezinformacijos, impersonacijos užduotis, mokiniai tuo pačiu pažino, kas yra pilietis, kokios jo teisės ir pareigos, ką reiškia būti aktyviu bendruomenės nariu, kaip ugdyti kritinį mąstymą̨.