2015-04-14

KATYNĖS ŽUDYNIŲ IR SMOLENSKO KATASTROFOS ATMINIMO LENTOS ATIDENGIMO CEREMONIJA

Balandžio 14 dieną mūsų mokykloje įvyko iškilminga Katynės žudynių ir Smolensko katastrofos atminimo lentos atidengimo ceremonija. Atminimo lentą atidengė Vilniaus rajono savivaldybės merė Marija Rekst ir kunigas Kšyštof Sagan. Mokiniai uždegdami žvakutes ir padėdami gėles pagerbė aukų atminimą.

Prieš lentos atidengimo ceremoniją susirinkusiųjų laukė iškilminga programa, o žuvusiųjų intencija buvo aukojamos  Šv. Mišios. Jausmingas mokinių pasirodymas nukėlė visus į Katynės mišką, priminė prieš 75 ir 5 metus įvykusius tragiškus įvykius. Tai buvo ypatinga istorijos ir patriotizmo pamoka.

Į renginį atvyko daug garbingų svečių iš Lietuvos ir Lenkijos. Tarp jų sulaukėme  Lenkijos Respublikos seimo nario Gžegožo Janiko, LR seimo narių Leonardo Talmonto ir Jaroslavo Narkevičio, Vilniaus rajono savivaldybės merės Marijos Rekst, Žukovo Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos kunigo prelato Ireneušo Bradtkės, Ležno šv. Stanislavo Vyskupo parapijos  klebono Kšyštofo Sagano ir kitų.

Renginio pabaigoje svečiai negailėjo šiltų ir jausmingų žodžių mokyklos bendruomenės nariams.

2010 metais, įvykus Smolensko katastrofai, Vilniaus rajono savivaldybė organizavo išvyka į tragiškų įvykių vietą, kurioje dalyvavo ir mūsų mokyklos direktorius Zbignev Čech. Ten jis rado sudužusio lėktuvo elementą, kuris buvo įmontuotas atminimo lentoje. Lentos atsiradimo iniciatoriai- Gdansko arkidiecezijos kun. Kšyštof Sagan bei prelatas Ireneuš Bradtke.

Dėkojame įmonės „MURKAM“ direktoriui Leonui Červinskiui, atminimo lentos įsteigėjui.

Daugiau informacijos:

 http://zw.lt/wilno-wilenszczyzna/w-jalowce-odslonieto-tablice-poswiecona-ofiarom-zbrodni-katynskiej-katastrofy-smolenskiej/
http://l24.lt/pl/spoleczenstwo/item/64539-w-jalowce-upamietniono-ofiary-zbrodni-katynskiej-i-katastrofy-smolenskiej