2015-03-10

PINIGŲ MUZIEJUJE

Kovo 3 dieną 7-10 klasių mokinių grupė lankėsi Lietuvos banko Pinigų muziejuje. Ekskursijos ir edukacinio užsiėmimo mokiniai laukė nuo spalio mėnesio, nes muziejus labai populiarus ir nuolat sulaukia gausių mokinių grupių.

Atvykę į muziejų mokiniai apžiūrėjo vertingus eksponatus ir susipažino su informaciniuose stenduose pateikta informacija, be to ir patys aktyviai dalyvavo pažinimo procese. Muziejuje daug interaktyvių mokomųjų priemonių, kurios suteikė galimybę ne tik stebėti, bet ir dalyvauti pažintinėje veikloje. Mokiniai ir mokytojos savarankiškai nusikalė suvenyrines plokšteles, pasisvėrė ant specialių svarstyklių ir sužinojo, kiek kainuotų, jei būtų auksiniai, platininiai ar sidabriniai luitai.

Mokiniai susidomėję apžiūrėjo virtualias ekspozicijas, išbandė specializuotą interneto prieigą ir dalyvavo žaidime, esančiame kompiuteriniuose terminaluose su liečiamaisiais ekranais. Šiose muziejaus ekspozicijose, kuriose pateikta turtinga pinigų istorija ir šiandienos ekonominio gyvenimo aktualijos, įdomios informacijos rado kiekvienas mūsų ekskursijos dalyvis.