2016-10-06

DĖKINGI JUMS, MOKYTOJAI!

„Mokytojas, tai burlaivio kapitonas,
kuris kartu su mokiniais plaukia aplink pasaulį…“

Spalis… Ryškiomis spalvomis nusidažė liepų, beržų ir klevų lapai – auksinis ruduo. Raudona ugnimi dega sunkios šermukšnių ir putinų uogų kekės. Soduose obelų šakos linksta nuo raudonskruosčių vaisių. Gamta dovanoja laukų ir miškų spalvų margumyną.

Spalio 5-toji – Tarptautinė Mokytojų diena. Didelė šventė ir mokytojams, ir mokiniams. Šią dieną mokytojų kambarys pasipuošia mokinių ir jų tėvų dėkingumo žiedais. Kiekvienas mokinys stengiasi būti klusnesnis, stropesnis, dovanoja šypseną ir taria „Sveikinu…“.

Kaip ir kiekvienais metais mokiniai pasistengė, kad šią dieną gimnazijos mokytojai pasijustų pagerbti ir ypatingai pasveikinti. Pertraukų metu vaišino juos kava, arbata ir savo iškeptais pyragais, o po pamokų pakvietė į Aktų salę ir pradžiugino iškilmingu sveikinimo koncertu. Kiekviena klasė paruošė ypatingą ir originalų pasirodymą. Daug dėkingumo, meilės ir švelnių žodžių skambėjo iš mokinių lūpų. Gimnazistai dėkojo savo mokytojams už jų darbą ir pastangas.

Renginio metu buvo pasveikintos dvi mokytojos, šventusios gražias sukaktis: gimtadienio jubiliejų ir pusės amžiaus pedagoginio darbo jubiliejų. Joms skambėjo šilti sveikinimo žodžiai, aidėjo mokinių plojimai.

Šventinis renginys paliko pedagogams neišdildomų įspūdžių, jie džiaugėsi jiems rodomu išskirtiniu dėmesiu. Be to, mokytojai ir mokyklos darbuotojai dar kartą įsitikino, kokie gabūs ir nuostabūs mokiniai mokosi mūsų gimnazijoje ir liko dėkingi savo ugdytiniams už gražią šventę.